Restauracija

Restauracija

Slider0 Slider0 Slider0 Slider0 Slider0

Naš tim iskusnih ljudi potruditi će se da restaurira vaše kamene, zapuštene i ruševne kuće. To će uraditi na najprimjereniji načun, tako da sačuvamo svu ljepotu tradicionalne gradnje, a opet da vam pružimo sav komfor termo, hidro i zvučne izolacije koji pružaju najmoderniji materijali.

Kamena kuća je prava vrijednost dalmatinske tradicionalne gradnje. Porast zanimanja za kamenu kuću u nas vezan je za turističku navalu na asortiman kamenih kuća. Izazvan osim prihvatljivim cijenama, ponajviše činjenicom da je riječ o atraktivnim odmorištima za kupovno sposobne strance koji žele odmor u tradicionalnom okruženju uz naravno komfor kao kod novogradnje.

Kod restauracije vanjske intervencije na zatečenom objektu u principu bi trebale biti minimalne. Kod odabira materijala, preferira se kamen. I to ručno klesani kamen, tradicionalni materijal gradnje. Zbog toga su kamene kuće unaprijed u tržišnoj prednosti, što nije slučajno, jer je taj materijal izvrsna toplinska izolacija budući da ljeti hladi, a zimi sprječava prodor hladnoće. A kako bi se izbjegle pogreške kod obnove kamenih zidova, fugiranja i zaštite od vlage, od kojih su najčešće promašena boja i tekstura fuge te umetanje drugoga, najčešće jeftinijeg i nekvalitetnijeg tipa kamena u postojeći kameni zid mi nabavljamo vrhunske fasadne materijale i kamen kod za to specijaliziranih tvrtki.

portfolio

Koristimo samo vrhunski kamen

Kamen i svi materijali korišteni kod restauracije treba biti usklađeni s materijalom zatečenim kod originalne gradnje

portfolio

Uklapanje starog i novog

Spoj starog i novog treba biti što prirodniji i što neprimjetniji. Ovo je primjer još nedovršenog prozora